Ons Verhaal

Wie is Ivy Pinot?

Ivy Pinót is opgericht in Mei 2020 door twee beste vrienden. Tienerjaren doorgebracht te hebben met de opkomst en exponentiële groei van Social Media zijn beide volledig in de online wereld geïntegreerd. Hele dagen in en uit op Social Media door te maken om te communiceren met vrienden en content te consumeren die ze aan het lachen maakte. Met vele uren achter hun mobiele telefoon en laptop doorgebracht te hebben ontdekte ze een probleem die niet alleen effect had op henzelf, maar destijds op hun hele vriendengroep; langdurige blootstelling aan blauw licht...

Hoe we zijn begonnen

Met de komst van de huidige situatie waar we nu in leven zijn er essentiële elementen uit ons dagelijks leven veranderd. Studenten die al hun lessen via hun laptop moeten volgen, de werkende sector die geadviseerd wordt met name thuis te werken (achter hun laptop), en opa en oma die alleen nog door middel van videobellen gezien kunnen worden…


Deze veranderingen hebben geleid tot de geboorte van Ivy Pinót. Er moest een manier zijn om jezelf te kunnen beschermen tegen dit blauwe licht. De huidige markt destijds bood alleen opties die functioneel waren, maar daar was ook alles mee gezegd. Stijlvol was het zeker niet en het feit dat video calls een mega toename kregen was het bijna schaamtelijk om een bril op te zetten die eruit zag alsof je op de bouwplaats stond. 


De oplossing moest dus een stijlvolle variant zijn waarmee je jezelf kan tonen tijdens belangrijke meetings en video calls met vrienden, medestudenten en familie. Realiserend dat er in de huidige markt geen oplossingen waren die hieraan voldoen, besloten deze twee vrienden hun eigen oplossing te creëren. 

Onze missie 

'Bij Ivy Pinót is het onze missie een community te bouwen die de continue veranderende lifestyle van het digitale tijdperk voorziet van de juiste resources om zich hier het beste op aan te kunnen passen. We willen meer dan een bedrijf zijn en daadwerkelijk iets terug doen voor onze maatschappij. 


Ivy Pinót is gestart uit een overtuiging om daadwerkelijk een shift te kunnen veroorzaken in het welzijn van personen. Als grote voorstanders van de online wereld en real-life examples van twee hardwerkende online ondernemers streven wij naar een toekomstbeeld waarin de online wereld en duurzaamheid hand in hand gaan. 

Het product  

We doen ons uiterste best om de beste kwaliteit en sustainability aan de consument te leveren. Het ontwikkelen van een product wordt gezien als een uitdagend en tof proces waar dagelijks met 110% aandacht aan gegeven wordt. De brillen van Ivy Pinót zijn geselecteerd op huidige trends, zodat de aangeboden monturen aansluiten op hedendaagse stijlen en matchen met de moderne (online) mens. 

de oprichters

Van bij elkaar op dezelfde sport zitten tot aan de interesses delen over ondernemen hebben Florian en M elkaar als business partners gevonden in 2019. Met het digitale tijdperk waar beide middenin zitten lag de mogelijkheid naar het online ondernemen voor hun neus. Met de missie om mensen te helpen aan een beter welzijn is Ivy Pinót in Mei 2020 geboren.