WAAROM SCREEN GLASSES?

Kies jij voor een blue light filter bril?

Als je ooit het gevoel hebt gehad dat je ogen droog en moe waren na een lange dag staren naar je computerscherm, dan ben je zeker niet de enige. We zien vandaag de dag veel mensen die hier last van hebben. Dit komt voornamelijk door de aanwezigheid van blue light. Wil je hier meer te weten over komen? Dan is het handig om snel verder te lezen, we vertellen je namelijk alles over het blue light fenomeen en hoe je de schade ervan kunt beperken.

Het probleem met blue light

Digitale schermen stralen blauw licht uit. Zoals je wellicht al weet kan blue light negatieve gevolgen hebben voor de kwaliteit van je ogen. Wanneer je voor langere tijd naar een beeldscherm staart kan je last krijgen van vermoeide of geïrriteerde ogen. Op de lange termijn kan je zelfs te maken krijgen met aanzienlijke oogschade, bijvoorbeeld minder goed in de verte kunnen kijken. Blauw licht staat er ook om bekend dat het je slaapschema flink door de war haalt. Helaas kunnen de meesten van ons niet ontsnappen aan het gebruik van computers, tablets en mobiele telefoons in ons dagelijks leven. Hoe moet je dan omgaan met de aanwezigheid van de beeldschermen die blue light uitstralen?

Maak kennis met blue light filter brillen

Een van de beste manieren om de schade van blauw licht te verminderen is door te kiezen voor blue light brillen. Deze blue light brillen bevatten speciaal ontworpen glazen die het blauwe licht van digitale schermen blokkeert en eruit filtert. De glazen beschermen je ogen tegen schittering en helpen je om potentiële schade aan je netvlies, door langdurige blootstelling aan blauw licht, te verminderen. Als je lang achter je computerscherm zit voor je werk dan is het bestellen van een blue light bril de juiste keuze voor jou!

Tips in combinatie met blue light filter brillen

Naast het gebruik van blue light brillen zijn er een aantal andere tips die wij je mee willen geven. Deze tips zorgen ervoor dat je ogen zo min mogelijk last zullen hebben van het blauwe licht uit je beeldschermen. We hebben de belangrijkste tips op een rijtje gezet:

  • Volg de 20-20-20 regel – Kijk na elke 20 minuten gedurende 20 seconden naar iets dat 20 meter verderop ligt. Dit helpt je ogen te ontspannen en je focus te verleggen.
  • Houd voldoende afstand van je scherm – Ga op een armlengte (ongeveer een halve meter) van je scherm zitten. De meeste mensen zitten te dicht bij hun beeldschermen en krijgen daardoor nog meer last van hun ogen. Ook al draag je een blue light bril, is altijd verstandig om wat verder van je scherm vandaan te gaan zitten.